Een Travellerspoint blog

Cayman Islands

sunny 36 °C

Wat een luxe. We werden pas later dan normaal opgepikt door onze gids, dus had ik nog tijd om voor het ontbijt 3 mile op het dek te lopen. Heerlijk buiten op het bovendek, in de zon, drie kwartier gelopen. Daar word je nog eens bruin van!
Met een uur tijdsverschil zijn we om 10 uur met de tender vertrokken naar het eiland. Wegens tijdverschil hebben we in de Port of George Town nog wat rondgelopen en heerlijk een kop koffie op een terras gedronken. Een uur later werden opgehaald door Shirley in een open landrover. Heerlijk met deze temperaturen! Met nog 3 anderen hebben we het eiland bekeken. Ook dit eiland is weer te mooi voor woorden. Goed onderhouden en schoon, en van de grote schade, die ze hebben geleden met Hurrican Ivan, zie je niet veel meer. De Cayman Islands staan o.a. bekend om de blauwe ignuana, die alleen hier voorkomen en de “Great Barrier Reef”.
Blue Iguana

Blue Iguana


Na ruim een half uur in de bloedhete gloeiende zon gelopen te hebben, kwamen we ze eindelijk tegen. We hadden de hoop al opgegeven. Hoewel het zou geen straf geweest zijn, als we ze niet hadden gezien, want we liepen in de botanische tuinen en Shirley heeft ons veel planten en kruiden laten zien en proeven. Zelfs Ed vond het interessant, dat wil wel wat zeggen! De zee heeft hier 4 kleuren van diep blauw tot licht groen. De koraalriffen liggen hier allemaal vlak voor de kust, dus er kan hier heel goed gesnorkeld worden. Helaas hadden we hier geen tijd meer voor. Dat is het nadeel als je georganiseerd gaat, ook al ben je met weinig mensen. De gids wil je, in die paar uur die je hebt, zoveel mogelijk laten zien dus scheur je het eiland rond!! We hebben de lunch genuttigd op een prachtige plek met uitzicht op de Barrier Reef.
Barrier Reef

Barrier Reef


Daarna weer de auto in en karren maar. Rond vijf uur waren we weer terug op het schip.
Canaveral Legend

Canaveral Legend


Even relaxen, douchen, omkleden, eten en weer een show. De dag is om voor je het weet. De tijd gaat hier echt snel. En elke keer weer als je denkt, dit zal wel niets zijn, worden we verrast met een leuke show of optreden. Vanavond hadden we een jongleur. Zelfs deze man kon ons boeien. Wat hij allemaal niet kon, met van alles en nog wat. Het was te geestig!

Geplaatst door jobakker 12:35 Gearchiveerd in Caymaneilanden

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint