Een Travellerspoint blog

Belize

overcast 36 °C

Wat een dag!! Vroeg opgestaan want we moesten de eerste tender nemen. De kust van Belize heeft een beschermde natuur, een van de mooiste koraalgebieden ter wereld, dus mag het schip niet in de haven van Belize City aanmeren. Vandaar dat we met taxiboten werden opgehaald. We kwamen om 07.00 op Belize City aan. Onze groep bestond uit 4 personen, ons zelf meegerekend. Geen ruzie voor een goede plek. Carlos, onze gids, heeft ons naar het regenwoud gereden en ons alles vertelt over Belize. We weten nu dat Belize “de weg naar het Oosten” in Maya betekent en dat ze altijd het spreekwoord - you better belize it – gebruiken. Altijd handig om te weten, toch? Na een uur kwamen we bij de “new River” aan. Daar wachtte onze andere gids ons op, Guadalope (erg leuk en onderhoudend!) Op een motorbootje gestapt en weer een uur, op de rivier, verder het regenwoud ingetrokken. Wat een avontuur! We hebben vele vogels gespot, een schilpad, rivierkrokodillen, vleermuizen, brulapen en als verrassing hebben we visite in de boot gehad van een spinaap die een banaan kwam halen!!! Die aap ( nee, het was niet Ed) zat gewoon naast me in de boot zijn banaan op te eten. Het is dat we er een foto van hebben gemaakt anders zouden jullie nog denken dat we het verzonnen hadden.
Belize

Belize


Midden in de jungle Maya tempels gezien en beklommen, nou ja ….. Ed dan, terwijl hij hoogtevrees heeft! Ik kwam niet verder dan de helft. Ik keek om naar beneden, omdat die brulapen begonnen te brullen (vandaar de naam). Dit had ik nooit moeten doen!!! Zo stijl. Als ik verder naar boven was geklommen had ik niet er nooit meer afgekomen. Mijn benen deden niets meer. En in die tijd hadden ze geen liften. Er hing alleen maar een touw waar je je aan van kon houden. Daar had ik me goed in vergist. Ik met mijn grote mond. Zou wel even foto’s maken vanaf de top, hahaha. Heb nog geprobeerd of Guadelope me zou komen redden, maar hij schreeuwde terug dat we daar geen tijd voor hadden en dat hij me zou laten zitten. Beetje jammer!!! Minder fooi!! Nou …… en geen foto’s dus. Gelukkig staat het op film, want Ed had de video mee!!!
Belize

Belize


We hebben gewoon tijd te kort gehad. Op de terugweg onze lunch op de boot genuttigd, maar dat had ook wel wat. Je hebt in ieder geval een heerlijk windje, want het was me toch een partij warm. Volgens Carlos was het toch zeker rond de 36c!!! Gelukkig was het vandaag redelijk bewolkt en af en toe wat regen. Maar ja, we zaten dan ook in het “regen”woud. De weg terug was de boot omgetoverd als speedboot. Tjemig, wat ging dat rotding hard. De vissers die we passeerden liggen waarschijnlijk nu nog na te spartelen in het water tussen de krokodillen!! Het was een tour om nooit meer te vergeten. Om 15.30 uur heeft de tender ons weer terug gebracht naar het schip. Ik begin al aardig zeebenen te krijgen. Al met al hebben wij ook vandaag bijna de hele dag op het water doorgebracht.
’s Avonds bij het diner werden we wederom getrakteerd, door de crew, met een dans. Alleen moesten we dit keer meedoen om ons dessert te krijgen!!! Ed blij dat we ons dessert al op hadden. Hij had niet genoeg margharita’s op om mee te doen. Morgen naar Roatan. Wat zal deze dag ons brengen????

Geplaatst door jobakker 10:19 Gearchiveerd in Belize

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint